Thalloderma Shop
04/28/17 06:36
(http://www.klassa.bg/)

БСК привика Дончев за обяснение, той се оплете

 Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) привика шефа си и собственик на „Овергаз“ Сашо Дончев за обяснения заради срещата между него и главния прокурор Сотир Цацаров. Точката бе вкарана извънредно в дневния ред на организацията, като Дончев се оплете напълно в обяснението си за случилото се.

Първо, макар да продължава да твърди, че не той е инициирал разговора – нещо, което вече бе опровергано и от Цацаров, и от третия присъствал - пловдивския бизнесмен Георги Гергов,  той не можа да обясни защо след провала на първия опит за разговор е отишъл на втория. Пробва да се измъкне от отговора с думите, че упорството му било, защото обратното щяло да значи неуважение. А на въпрос какво в такъв случай е очаквал да чуе, извади предизвикало смях обяснение, че смятал, че главният прокурор искал да го помоли да газифицира дома му. „Тогава имах основание да смятам, че г-н Цацаров иска да ме помоли нещо. Аз например се занимавам с газификация. Г-н Цацаров може да има нов дом, който да има нужда да се газифицира“. Противоречията продължиха с признанието, че макар уж да не знаел каква точно ще е темата, е отишъл на срещата подготвен с лист с искания. Става дума за писмо от Софийската градска прокуратура с искане  за предоставяне на документи от „Овергаз“ по течаща проверка на държавното обвинение, като в неделя Гергов обяви, че исканията са били три, както и че инициативата за срещата е дошла от Дончев именно, за да настоява прокуратурата да прекрати разследванията. Цацаров обаче го порязал.
За капак вчера шефът на „Овергаз“ обясни защо е обявил за срещата именно на Дамския клуб, като посочи, че атмосферата биламного приятна, а той бил заобиколен от над 20 жена. И се ожали, че не бил информиран, че записите ще бъдат качени в нета. Въпреки очевидните противоречия във версията на Дончев, както и разкритието отпреди няколко дни, че БСК не го е упълномощавало да се среща с главния прокурор, камарата все пак обяви, че засега нямало да снема доверието си от него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване