Thalloderma Shop
04/28/17 12:36
(http://www.klassa.bg/)

От ГЕРБ питат защо служебното правителство решава за новия изтребител

 Защо през 2012 г. професионалното ръководство избра F-16, а сега избира „Грипен”? Това попита тази сутрин по БТВ народният представител на ГЕРБ Валентин Радев, който е и бивш заместник-министър на отбраната. Заседанието на служебното правителство по този въпрос в сряда бе закрито, нямаме достатъчно информация и по тази причина задаваме този въпрос, каза още депутатът. Той отправи питането си и към президента Румен Радев, с оглед на това, че той назначава служебното правителство.

Според Валентин Радев, не е работа на служебния кабинет да решава съдбата на Военновъздушните сили. Той смята, че въпросът не е каква платформа си купуваме – „Грипен”, Юрофайтър или F-16. Въпросът е дали с тези 1,5 млрд. лв. искаме да купим една платформа, дори и нова да е, или искаме да купим сигурност. Второто е политически въпрос и защо един политически въпрос го решава служебното правителство, пита Валентин Радев. Той смята, че трябвало да се изчака редовното правителство, да не се предрешава изборът, уточнявайки, че не знае какви са точно мотивите на кабинета Герджиков.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване