Thalloderma Shop
04/29/17 13:24
(http://www.clubz.bg/)

27-те към Лондон: Първо плащате задълженията си, после преговори

Великобритания първо трябва да плати финансовите си задължения към Европейския съюз и да гарантира правата на неговите граждани на нейна територия, преди да започне да договаря бъдещите си отношения с 27-те, които могат да включват споразумение за свободна търговия.

Това се казва в насоки за водене на преговорите за Брекзит, които държавните и правителствените ръководители на ЕС приеха днес на извънреден Европейски съвет в Брюксел.

По данни на Европейската комисия сметката на Обединеното кралство за напускане ще бъде близо 60 милиарда евро. Това са ангажименти, които то е поело правно към дългосрочния бюджет на ЕС до 2020 г. 

Над 3 милиона граждани на други страни от ЕС живеят във Великобритания, включително 65 000 българи. Над 1,2 милиона британци живеят в континентална Европа. Гаранциите за правата на тези хора трябва да са реципрочни и да включват право на придобиване на постоянно пребиваване след пет години, пише в насоките.

"Тези гаранции трябва да са ефективни, приложими, недискриминационни и всеобхватни, включително с право за получаване на право на постоянно пребиваване след непрекъснат период от пет години законно пребиваване. Гражданите трябва да могат да упражняват правата си чрез ясни и прости административни процедури", се казва в документа.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване