Thalloderma Shop
04/29/17 12:15
(http://www.klassa.bg/)

Джеймс Апатурай: Съюзниците са доволни от влизането на Черна гора в НАТО

 Скорошното членство на Черна гора в НАТО ще изпрати ясен сигнал до другите кандидат-членки на алианса, че упоритата работа, реформите, демократичните практики и борбата срещу корупцията в един момент се изплащат, заяви помощник-генералният секретар на пакта Джеймс Апатурай, цитиран от БГНЕС.
По неговите думи съюзниците силно вярват, че най-големите ползи от членуването в алианса е предоставянето на сигурност за страните, които споделят общи ценности. Апатурай заяви, че тази стъпка ще направи семейството на НАТО силно и малко по-голямо и ще спомогне за популяризирането международния мир. БГНЕС припомня, че на тържествено заседание в град Цетине вчера черногорският парламент ратифицира закона за встъпване на страната в НАТО. В подкрепа на решението гласуваха 46 от общо 81 депутати. Заседанието беше предавано пряко по националната телевизия. В залата присъстваха президентът Филип Вуянович и бившият премиер Мило Джуканович, които посрещнаха с аплодисменти резултата. Гласуването се проведе в отсъствието на противниците на присъединяването от главната опозиционна партия –Демократичния фронт, който по същото време проведе в Цетине протестна акция с искане решението да не бъде вземано в парламента, а на референдум. Опозицията заяви, че ще се опита да предизвика предсрочни парламентарни избори, които да спечели и да отмени днешното решение за присъединяване към алианса.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване