Thalloderma Shop
04/29/17 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Кобрата разби Джонсън и ще спори за световната титла

 Кубрат Пулев спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) след победа с пълно единодушие на съдиите над американеца Кевин Джонсън в 12-риндов мач от гала-вечер пред хиляди екзалтирани фенове в зала „Арена Армеец“. Така българинът си осигури мач за световната титла, като ще чака победителя от утрешния сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

В началото на мача превъзходството бе за американеца, който нанасяше редки, но точни удари. Силите му обаче сякаш започнаха да го напускат в края на 6-ия рунд, а в осмия Кубрат започна своята атака, като изигра най-силната си част от началото на мача. После Кевин Джонсън започна да прави номера, като навеждаше глава, опираше се на въжетата и като цяло даваше признаци на умора. В 10-ия рунд Кобрата засипа с удари съперника си и напълно затвори дясното му око. Той обаче не се предаде и продължи мача до края, но не бе адекватен на мощните удари на Пулев.

Това е 25-а победа на Кобрата на професионалния ринг.

„Противникът никак не беше лек. Още преди мача знаех, че е супер неудобен и това се потвърди на ринга. Естествено, аз го надиграх, но още веднъж ще каза, че никан не беще лесно. Важната обаче е победата! – сподели победителят пред „Диема спорт 2“, която излъчваше гала-вечерта. - Благодаря на всички хора, които са в залата. Още веднъж ще каза, че българите са много емоционали и благодаря за тази подкрепа, която дават. В началото Джонсън беше много свеж и много опасен. Надиграх го с повече и по-точни удари. Навеждаше главата, иначе щеше да бъде нокаутиран“.

Надявам се и се моля на Господ да се случи, да посигна световната титла. Само с молби обаче няма да стане, ще работя още много. Днес не показах всичко, на което съм способен. Мотивиран съм, имам много енергия, сила. 2-3 месеца се подготвях за този мач, а за световната титла ще с готвя още повече“, допълни Кубрат Пулев.

По-малкият му брат Тервел Пулев победи поляка Якуб Войчик с технически нокаут близо минута преди края на третия рунд в основния подгряващ мач на боксовата гала. Противник на Тервел трябваше да бъде французинът Мустафа Амиш, който има 4 победи (1 с нокаут) и 2 загуби, но той се отказа заради контузия, получена по време на тренировка обаче, стана ясно, че Тервел ще се изправи срещу поляка Якуб Войчик и успя да го прати в нокдаун още в първия рунд.

Това бе трети мач на Тервел на професионалния ринг. Той дебютира в "Арена Армеец" през декември. Тогава нокаутира хърватина Томислав Рудан, а в началото на април 34-годишният Тервел записа втория убедителен успех. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон отказа за по-малко от три минути грузинеца Рамази Гогичашвили.

„Изпълних тактическите указания на треньора ми Борислав Бояджиев, които бяха да намаля темпото след първия рунд, в който тотално доминирах. Все пак тук се играят 6 рунда и трябва да си подготвен за това. Зареждащо е да се играе пред такава публика и за мен ще е чест да изляза отново на ринга в „Арена Армеец“. Не мога да кажа дали трябва да се целя в някои от поясите на Европа, има си хора, които цял живот се занимават с това. Моята работа е друга“, сподели веднага след срещата си пред „Диема спорт“ Тервел Пулев.

От Зауерланд пък обявиха, че до края на годината Тервел може да стигне до бой за европейската титла, като следващият му мач ще е от 8 рунда.

В друг мач от гала-вечерта Данаил Станоев победи Ивайло Боянов с нокаут в края на шестия рунд. Йосиф Панов записа своеобразна “синя” победа на боксовия ринг срещу Борислав Занков с единодушно съдийско решение. Панов е тренирал като малък в училището на „Левски“, а Занков се състезава за ЦСКА и получи солидна подкрепа от феновете на „червените” по трибуните. Мач без победител видяха феновете в "Арена Армеец". Евгени Борисов-Роки и Илиян Марков-Светкавицата не успяха да се победят във втората битка от програмата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване