Thalloderma Shop
04/29/17 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Удължават срока за обществено обсъждане на Закона за туризма

 Очаква се да има ново удължаване на срока за обществено обсъждане на предложенията за промени в Закона за туризма. Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова по време на представянето на отчета на ръководеното от нея ведомство.

След последната отсрочка обсъждането на промените трябваше да приключи в края на април. Към момента министърът съобщи, че са постъпи допълнителни съществени предложения, включително и за нов закон, както и за удължаването на срока обсъждане на промените на този.

Балтова добави, че има 20% ръст в посещенията на чуждестранни туристи от януари до март 2017 г. в сравнение със същия период на миналата година. Най-много гости в зимните ни курорти идват от Гърция, Македония, Турция, Румъния и Сърбия. Приходите от туризъм пък бележат ръст от 16 на сто за периода от края на 2016 г. до февруари 2017 г.

По отношение на категоризацията тя допълни, че има само една отказана заявка. Петзвезден хотел в Банско искал да му бъдат потвърдени звездите, но се оказало, че той не отговаря на условията. Поради тази причина експертите му отнели една звезда и той вече няма право да се рекламира като хотел с пълен брой звезди.

Балтова определи мандата си като успешно изпълнен. По думите й за отминалите три месеца са положени основите на важни промени в нормативната уредба и организацията на работата в туризма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване