Thalloderma Shop
05/01/17 11:13
(http://www.klassa.bg/)

Шествия, концерт и изложба за Деня на труда

 Две шествия за Международния ден на труда ще има днес в София. Заради митинг-шествие на БСП ще има и промени в движението в центъра на столицата. От 8 ч до приключване на мероприятието е забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на северната дъга на пл. "Св. Александър Невски", с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието, както и на пл. "Народно събрание". От 9.30 до 11.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР. Шествието ще се състои от 11.30 ч. по маршрут от пл. "Народно събрание" по бул. "Цар Освободител", Орлов мост до Борисовата градина. Там ще се проведе традиционният празник на левия печат.
От 11 ч КТ "Подкрепа" организира първомайско шествие от пл. "Света Неделя" по бул. "Витоша" през парка на НДК по моста на Влюбените до Южен парк 2, информират от синдиката. Шествието ще приключи с концерт зад музея "Земята и хората", който ще премине под надслов "Рок за труда". На събитието ще участват групите "Синдикатът", "Спринт", "Медикус", "Рок сешън", "Атлас", "Хоризонт".
КНСБ организира поредица от събития на 1 май, съобщиха от пресцентъра на синдиката.
От 11.00 ч. на площад "Възраждане" ще започне панорамна обиколка на столицата с празничен ретротрамвай. Обиколката е част от кампанията "Нашият обществен транспорт" на Международната федерация на транспортните работници и Съюза на транспортните синдикати в България.
От 12.00 ч. в клуб "Перото" ще се открие изложба с карикатури за бъдещето на труда на "Дружеството на невъзпитаните карикатуристи" и КНСБ. В нея участват Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки, Чавдар Николов, Илиян Савков, Иван Кутузов, Ивайло Нинов, Маргарита Янчева, Анатолий Станкулов, Ирен Трендафилов и Цочо Пеев.
От 12.30 ч. във Военния клубзапочва национална конференция за заплащането на труда и правата на трудещите се. От 14.30 ч. пред НДК ще се състои младежка информационна кампания, посветена на Международния ден на труда и Младежка акция "Не на насилието на работното място!".

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване