Thalloderma Shop
05/03/17 05:52
(http://www.klassa.bg/)

Гергов: Сашо Дончев още не е скъсал опашката на гущера

 

Икономическите досиета от приватизацията били скелетите в гардероба на Овчаров и Нинова

Газовият барон Сашо Дончев още не си е скъсал опашката. Тази оценка на шефа на „Овергаз“ даде вчера пловдивският бизнесмен Георги Гергов в интервю за bTV, като направи препратка към прословутата реплика на Илия Павлов, че сенчестият бизнес трябва да си скъса опашката така, както гущерът го прави, и да излезе на светло.

„Нямам обяснение и до този час защо Сашо Дончев не си е скъсал опашката на гущера. Защо е същият?“, заяви Гергов, като отново даде да се разбере, че газовият барон лъже за срещата с главния прокурор Сотир Цацаров. Гергов бе категоричен, че Дончев сам е поискал разговора.

„За мен това е чисто политически ход – някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Няма ненаказано добро, аз съм най-малко виновният, който е най-много потърпевш”, смята Гергов, който обяви, че дава интервю, защото

 

Дончев си противоречи и говорел „измислени неща“.

 

Той разказа, че газовият барон поискал да се види с него в офиса му в ЦУМ. По време на срещата шефът на „Овергаз“ го помолил да се опита да направи среща с главния прокурор Сотир Цацаров и Гергов го набрал по телефона още в същия момент. Обвинител №1 обаче бил ангажиран и отклонил поканата, затова срещата е уговорена за 12 часа на следващия ден в офиса на Гергов.

„Защо Цацаров да иска среща със Сашо Дончев? Не може да носиш папката вътре в джоба си и да казваш обратното, че ти не си искал тази среща, че той те е заплашвал”, каза Гергов. По думите му въпросната папка е съдържала „три желания” от Сашо Дончев към главния прокурор. „За листовете Цацаров му отговори, че това е частен случай и че не може да помогне по тази тема. И толкоз. Разговорът беше съвсем нормален, човешки. Недоумявам този ход на Сашо Дончев”, допълни Гергов. Пловдивският бизнесмен обясни още, че в раздухването на този мним скандал от една и съща страна

 

на фронтовата линия са Сашо Дончев, Румен Овчаров, „Да(й), България“, „соросоидите

 

и всички останали там капиталчета“. Гергов посочи още, че опитът на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов да яхне скандала са част от битката му с главния прокурор за съдената власт. Според пловдивския бизнесмен обаче

 

Панов няма моралното право да говори за чуждите срещи,

 

при положение, че самият той е засечен да ходи по „чужди офиси, при това на адвокати“.

„Знаете, че е бил на Иван Тодоров в офиса. Там трябва да се зададат много сериозни питанки“, категоричен бе Гергов и допълни: „Няма червени, сини, пембени олигарси, има олигарси – хора, които ползват държавни поръчки, които са на яслата на държавата“.

„Не се чувствам като жертва, по-скоро предаден. Корнелия Нинова ме предаде”, заяви Гергов по повод поисканата му оставка от Изпълнителното бюро на партията. „Аз съм застанал зад нея на конгреса, година и няколко месеца съм бил до нея плътно. Покривал, подпирачка – бил съм достоен човек”, категоричен е Гергов. Той коментира и изказванията на Румен Овчаров преди дни, че пловдивският бизнесмен е част от паралелната държава.

„Този ми говори тези неща? Той говори за паралелна държава? Той с Корнелия Нинова? Двамата? Аз не съм участвал в нито един кабинет, не съм бил министър, бил съм през целия си живот в частния бизнес. Точно той няма право да ми говори за паралелна държава”, ядоса се Гергов.

Още когато подаваше оставката си, бизнесменът заплаши, че ще отвори кутията на Пандора за Корнелия Нинова.

 

„Време е да се отворят икономическите досиета”,

 

като допълни, че действията на Нинова и Овчаров в момента подсказвали, че се пробват да си осигурят щит срещу отварянето на тези папки.

„Коментарите за демокрацията и качването на коня ни доведоха до това да имаме 80 депутати. Да, 80 сме устроили, а този 1 млн.? Какво го правим? Били сме конструктивна опозиция – това, което обещавахме, тези програми, няма как да ги изпълним”, каза Гергов по повод парламентарните избори.

„Партията не е Корнелия Нинова, партията не е Георги Гергов. Партията е на много честни хора. Това, че тя се качи на шейната: „Аз съм готова за премиер”, „Ще стана премиер” и хората видяха за какво става въпрос”, допълни той. Той добави, че ще остане член на БСП, независимо какво се случва.

 

КАРЕ:

 

Дават Панов на прокурор за

манипулиране на дела

 

Съдебната система у нас се оглавява от Лозан Панов и Иво Прокопиев. Това заяви пред ПИК ТВ евродепутатът и лидер на „Презареди България“ Николай Бареков. По думите му в момента подготвят нов сигнал срещу председателя на ВКС Лозан Панов за това как управлява и манипулира дела.

“Той, с приближена негова шайка компютърни специалисти, има тотален монопол върху цялата електронна система“, коментира Бареков. Към този сигнал ще бъде добавен и друг за срещите на Панов в частна адвокатска кантора, визирайки адвокат Иван Тодоров, който е собственик на „Сиела“. „Защо Лозан Панов мълчи като бит гъз какво си говори с шефа на „Сиела“. Всички дела за милиарди, източени от държавния бюджет, минават през тях, през тази кантора“, обясни Бареков.

Евродепутатът е убеден, че в момента Софийският градски съд, който в момента се ръководи от протежето на Лозан Панов – Калоян Топалов, е в пълна симбиоза с кръга „Капитал“. „Няма решение, което да касае издател или друго, което да не минава през офиса на Иво Прокопиев. Много олигарси обслужват този бранд "Протестъри", коментира още Бареков.

Той коментира и срещата с участието на бизнесмена и шеф на „Овергаз“ Сашо Дончев, който се опита да въвлече в скандал главния прокурор Сотир Цацаров. Според Бареков Сашо Дончев сам е поискал срещата и е отишъл на нея, за да „го рекетира с карикатурите на Комарницки“.

„Възможно е Дончев да е предложил главата на Комарницки на Цацаров в замяна на негова намеса в делата срещу фирмите му”, предположи европейският депутат и поиска да знае какво е имало на трите листа, които Дончев е извадил от джоба си на излизане. Бареков е убеден, че Дончев сам лансирал твърденията, че някой иска да му вземе бизнеса и предположи, че червеният функционер Румен Овчаров може да знае отговора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване