Thalloderma Shop
05/03/17 15:21
(http://www.clubz.bg/)

Защо Рашидов отказа да е министър? Животът не е безкраен

Министърът на културата Вежди Рашидов. Снимка БГНЕС

Вежди Рашидов сам е отказал да е министър на културата за трети мандат. Това заявява той пред „24 часа“. По думите му най-трудно е било да каже за решението си на Бойко Борисов (което е станало във вторник вечерта). Рашидов обаче се е ангажирал да помага на премиера и българската култура в ресорната комисия в парламента.

„Снощи му (бел. ред. – на Борисов) казах за решението, тази сутрин в 8 часа разговаряхме за после – обяснява скулпторът пред изданието. – Не мога да карам трети мандат министър, ще стана на 70 г., а имам нужда да влизам и в ателието си. Животът не е безкраен, а аз прекарах тежка болест. Това са ми мотивите, не ме плашат тези неколцина, дето години протестират под прозорците ми.“

По-рано днес от ГЕРБ оповестиха окончателно кои ще са министрите в третото правителство на Бойко Борисов. Културата поема Боил Банов – заместник във ведомството в три различни мандата и бивш директор на Хасковския театър.

Площад Славейков

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване