Thalloderma Shop
05/03/17 11:02
(http://www.clubz.bg/)

Кой изрисува Георги Димитров върху паметник на жертвите на комунизма? (ВИДЕО)

На 1 май сутринта новооткритият паметник на жертвите на комунизма в Бургас осъмва с лика на комунистическия водач Георги Димитров. Под щампования портрет има и надпис: I'll be back – Ще се върна (реплика на героя на Арнолд Шварценегер от филма „Терминатор“ - б.р.).

Три дни по-късно Районната прокуратура в Бургас се самосезира по „публикации в електронните медии затова, че паметникът на жертвите на комунизма в гр. Бургас е осквернен с графити". Прокуратурата възложи на полицията да извърши проверка по случая и едва след това ще прецени дали са налице законен повод и достатъчно данни за образуване на досъдебно наказателно производство.

Междувременно представителите на СДС в Бургас разпространиха видео от охранителна камера, на което се виждат извършителите. Две момчета с качулки пристигат заедно с по-възрастна жена, чието лице се вижда. После двамата рисуват върху паметника, а жената се оглежда. Накрая си тръгват заедно.

Хората в Бургас разпознават активистката на БСП в града и бивша директорка на Вечерната гимназия в Бургас Малина Сейкова. Пред „Флагман“ тя потвърждава, че е жената от записа, но отрича да има нещо общо с оскверняването на паметника.

"Аз отивах към Краставицата (популярен жилищен блок в Бургас – б.р.) и минавах оттам. Двамата първо вървяха срещу мен, после тръгнаха след мен. Този паметник изобщо не го бях виждала и се загледах какво пише на него и какво те правят.

- Защо се спряхте?

Идеята беше да изчакам някой да мине, за да му кажа какво става. Но то беше много рано – към 6 без 20 сутринта. Беше си тъмна нощ. После аз си тръгнах оттам, а те след това пак са се върнали и са направили още една рисунка. Аз бях съвсем сама и се надявах някой да излезе или да мине някаква кола", обяснява Сейкова пред сайта.

Малина Сейкова е майка на общинския съветник от БСП в Бургас Тодор Ненов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване