Thalloderma Shop
05/04/17 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Цената на биткойна мина 1400 долара

 Цената на онлайн криптовалутата Bitcoin достигна до най-високото си историческо ниво, като надмина 1400 долара. Една биткойн монета вече се разменя срещу 1460 долара, пише Reuters.

Това е най-високото ниво от създаването на валутата през 2008 г. За последната година Bitcoin е вдигнала цената си с над 200%. Последният връх валутата достигна в началото на 2014 г., след което котировките сериозно паднаха и варираха между 250 и 700 долара за една монета. Със сегашната си цена общата стойност на всички Bitcoin монети в обращение е 25 млрд. долара.

Валутата, която през последната година вдигна повече от три пъти стойността си, достига до рекордното си ниво основно заради силното търсене в Япония, където Bitcoin беше обявена за легално платежно средство.

Според сайта Cryptocompare, който анализира търговията с Bitcoin по света, около 50% от сделките с валутата за последната седмица са били срещу японски йени.

По-различно отношение към Bitcoin се наблюдава и в Китай, където рестрикциите върху размяната на валута бяха смекчени. Според китайските власти криптовалутата може да се използва за пране на пари и търговията с нея трябва да бъде контролирана.

Освен към Bitcoin скок на интереса има и към други криптовалути като Ethereum, които също са близо до историческите си върхове. Възможността за налагане на други интернет валути обаче е малка и инвеститорите запазват интереса си предимно към Bitcoin.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване