Thalloderma Shop
05/04/17 13:29
(http://www.clubz.bg/)

Цецка Цачева: Вие ме познавате...

Без кой знае какви сътресения, но с поне две ясни послания: че ще опита да уталожи противопоставянето във ВСС и критика към служебното правителство, че не е трябвало да се занимава със законопроекти като промяната за уседналостта. Така започнаха първите митнути на бившата председателка на НС и кандидат-президент Цецка Цачева в правосъдното министерство. 

Вие ме познавате от българския парламент, на който имах честта два мандата да бъда председател. За мен две са думите, които имат ключово значение и които мисля, че ще бъдат от полза: баланс и диалог. Няма да има експерименти, но в същотно време ще се старая на по-висока скорост, на по-бързи обороти да се придвижва реформата в съдебната систевма. Която се очаква от всички наши сънародници, от бизнеса, от чужденстранните и българските инвеститори.

На подсещането от журналисти, че при посещение в Китай като шеф на парламента бе обявила реформата за успешно приключила, Цачева каза, че тогава е имала предвид само конституционните промени. И че същото смята и днес.

Тя отговори още, че няма да се среща по офиси с главния прокурор или председателите на ВКС и ВАС, както и с министри, а мястото на тези събития е в кабинетите.

"Мафия, олигархия, носят за мен привкус на състав от Наказателния кодекс. За да ги употребяваме, трябва да имаме влязла в сила присъда."

На въпроси, че правителството обещава, че ще се съобрази със съветите на ЕК и на мисията на чуждестранните прокурори, коит препоръчват независим зам.-главен прокурор, тя отговори неопределно с фрази, като  "предстои задълбочен анализ", че ще се съобразят с решенията на правителството и пр., и пр.

Публикувана на 05/04/17 13:29 http://clubz.bg/53531-cecka_cacheva_vie_me_poznavate

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване