Thalloderma Shop
05/05/17 07:38
(http://www.clubz.bg/)

Комисия ще сваля имунитета на Веселин Марешки

Специална временна комисия от 10-има депутати ще преценява дали да снеме имунитета на лидера на "Воля" Веселин Марешки. Свалянето на депутатската му защита срещу разследвания бе поискано от главния прокурор Сотир Цацаров. Бизнесменът политик обаче обяви, че сам няма да се откаже, защото разследването срещу него за изнудване било скалъпено. И сам поиска с темата да се занимае парламентарна комисия.

Създаването на парламентарния орган бе подкрепено единодушно от всички 184 депутати, присъстващи в залата. Комисията ще се състои от 10 души - по двама от всяка от петте парламентарни групи.
За председател бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“, а за членове - Димитър Петров и Христо Гаджев от ГЕРБ, Пенчо Милков и Филип Попов от ПГ на „БСП за България“, Александър Сиди от „Обединени патриоти“, Хайри Садъков и Танер Али от ДПС, Симеон Найденов и Антон Дончев от "Воля". 

Съпартиецът на Марешки Симеон Найденов настоя бъдещата комисия да изиска дело от 2015 г. и на база на документите от него депутатите да решат трябва ли да свалят имунитета на лидера на "Воля". Според Найденов е необходимо и "оповестяване на това разследване, да се даде публичност пред целия народ за обстоятелствата по обвиненията срещу Марешки“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване