Thalloderma Shop
05/05/17 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Нов руски самолет удря в земята Боинг и Ербъс

 Русия пуска във въздуха нов супер модерен граждански лайнер, с който се надява да удиви света, информират агенциите. Първият екземпляр на самолета вече напусна цеха за монтаж в Иркутск и се готви за своя пилотен полет, който е планиран за този месец, пише Газета.ру.

Според експерти МС-21 за момента е най-високотехнологичният граждански самолет в света, посочва Лента.ру. Конструкторите обясниха, че лайнерът е ориентиран към най-обемния сегмент на световния пазар, където ще състави достойна конкуренция на машините от неговия клас, а именно – Боинг и Ербъс. Новият летателен апарат ще позволи на авиокомпаниите да намалят разходите за експлоатация средно с 12-15%, в сравнение с другите машини от неговото семейство, обясниха разработчиците. МС-21 е създаден с използването на най-съвременните технически решения, което го превръща в един от най-комфортните и надеждни лайнери, предава РИА Новости. Специалистите отбелязват високото качество на аеродинамика за сметка на удължените криле, увеличения фюзелаж и използването на композитни елементи. Освен това самолетът е снабден с двигатели и системи последно поколение и постепенно ще замени остарелите Ту-154 и Ту-134. Семейството „МС-21“ включва в себе си две модификации: МС-21-200, който ще превозва от 132 до 165 пътника, и МС-21-300, способен да вдигне на борда си от 163 до 211 пасажера. Лайнерът може да се експлоатира във всички климатически зони и да преодолява разстояния до 5000 км, допълват конструкторите.

Самолетът е дело на корпорацията „Иркут“, като в разработването му са участвали водещи производители от целия свят. Компанията вече е подписала договори за доставката на 175 самолета, 50 от които са поръчани от националния въздушен превозвач "Аерофлот". С МС-21 Русия се връща достойно на пазара на гражданското самолетостроене, констатира Вести.ру и допълва, чe пускането на новия лайнер е събитие от световен мащаб в авиационната промишленост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване