Thalloderma Shop
05/05/17 11:09
(http://www.clubz.bg/)

ЦРУ щяло да облъчва и трови Ким Чен Ун

Снимка Архив

Американски и южнокорейски агенти подготвяли пъклен план за убийството на Ким Чен Ун, съобщи севернокорейската държавна агенция.

Терористична група, подкрепяна от ЦРУ и разузнаването на Южна Корея, била влязла на територията на Северна Корея с цел да извърши нападение с биохимическо оръжие, твърди агенцията.

Но агентите на Пхенян ще намерят и "безмилостно унищожат" терористите, се заканват от органите на сигурността. 

Атаката щяла да се извърши с "биохимическо оръжие, включващо радиоактивно вещество и наночастици отрова", се посочва в официалното комюнике. Великият вожд трябвало да бъде улучен по време на парад или друга обществена проява, а резултатите щели да станат видими чак след 6 до 12 месеца.

За целтта бил вербуван северокореец, посочен само с името Ким, който бил "корумпиран и подкупен" от южнокорейски шпиони докато бил на работа в Русия. Било му наредено след връщането в Пхенян да докладва и да дава информация за чести публични събития и да направи оценка за възможни методи на нападения.

И след това щяла да започне атаката на "американските империалисти и тяхната марионетна клика в Сеул", разясняват властите в Пхенян.

Вчера великият ръководител посети военни части, разположени до границата с Китай и ги призова да бъдат готови "да счупят гръбнака на врага" още при първата заповед

През последния месец напрежението между САЩ и Северна Корея се изостри след като диктаторът Ким нареди извършването на три опита с балистични ракети и с ядрено оръжие под земята. Това доведе до остра реакция от страна на Тръмп, който заплаши Ким да не си играе с огъня и изпрати самолетоносач във водите край Северна Корея. Комунистическият вожд отвърна, че ще изтрие от земята Сеул, ако бъде нападнат. Той изостри и отношенията си с Китай, който е негов съюзник.

Американският президент разчита именно на колегата си Си Цзинпин да усмири Ким Чен Ун. В последните си интервюта Доналд Тръмп похвали младия вожд, че е умна и хитра бисквитка, след като е успял да вземе и задържи властта в Пхенян. Той дори обяви, че е готов на среща с диктатора при определени условия.

Днешната декларация на Пхенян е поред опит да се усложнят отношенията между двете държави, както и да се демонстрира бдителност и сила пред севернокорейския народ, като едновременно се посочи колко е застрашен живота на вожда от лошите американци, коментират наблюдатели.

Публикувана на 05/05/17 11:09 http://clubz.bg/53560-cru_shtqlo_da_oblychva_i_trovi_kim_chen_un

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване