Thalloderma Shop
05/06/17 07:27
(http://www.klassa.bg/)

Лозан Панов мълчи за имотите на Черния лебед

 

Фабриката за фалшиви новини му припява

Главата на олигархичната ламя в Темида – Лозан Панов упорито продължава да мълчи за имотите на съпругата си Бети, наречена от проваления министър и сламен лидер на „Да(й), България“ Христо Иванов – Черен лебед. В интервю за Нова ТВ Панов категорично отказа да обясни защо крие имането на жена си, като обяви, че „всички негови и на съпругата му имоти са обявени по закон“ и отказа да влиза в "този диалог, който вече преминава личностни граници" и засяга семейството му.

Всъщност семейство Панови са заобиколили законовото си задължение да декларират пред държавата шестте луксозни имота, собственост на Черния лебед. Макар да е абсолютно длъжен да обяви цялото имане на съпругата си, както и да декларира конфликт на интереси, в регистъра към Народното събрание, където се подават декларациите за обвързаности, името на Лозан Панов не фигурира. Любопитното е, че го няма нито в графата „подадени“, нито в тази за „неподадени“. Елисавета

Панова пък може да се намери само в две от декларациите,

които шефът на ВКС е подал пред Сметната палата през изминалата 2016 г., като тя буквално е спомената в тях. Панов е описал, че жена му е имала 18 800 лева доход за 2015 г. и държи 9000 евро в кеш. За недвижимото й имущество няма и думичка, макар на имотния й портфейл да може да завиди всеки, в това число дори и съпругът й. Колкото и изненадващо да е това, предвид факта, че съдия №1 притежава имане за над 1 млн. лева.

И макар да загуби дар слово по въпросите за имотите на фамилията му, Панов се оказа доста словоохотлив по други теми като това да атакува за пореден път главния прокурор Сотир Цацаров. Обиколката на скандалния шеф на Върховния касационен съд по ТВ студията, която предприе още миналата седмица очевидно има за цел единствено да подсигури медийно

пуч в Темида, чрез който менторите му олигарси да успеят да я овладеят.

Въпреки че самият Панов от близо година упорито мълчи за скандалните фотоси, на които е запечатан да гуляе с близки защитници до забегналия зад граница банкер Цветан Василев, както и разкритите му срещи с мастит столичен адвокат, от ТВ екрана шефът на ВКС се обяви за изваждане наяве на обвързаностите в Темида.

Минути след медийната изява на главата на олигархичната ламя в Темида пък интервюто му беше препечатано на дълго и широко в медиите от Фабриката за фалшиви новини на олигархията. Присъдружните на „Агнешките главички“ издания изключително безкритично и удобно ретранслираха тезите на Панов, като дори се включиха в хора на оплаквачките на босовете от кръга „Капитал“ като видяха в протеста срещу шефа на ВКС от миналата седмица закана за убийство. Тогава, преди заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет, група младежи с маски на лицата и агнешки главички в ръце протестираха мълчаливо пред сградата на съвета. Те се обявиха против опитите на олигархията да овладее Темида, за да осигури индулгенция по делата, засягащи интересите на босовете й – двамата обвиняеми Иво Прокопиев и Цветан Василев, двамата подсъдими Гриша Ганчев и Огнян Донев и газовия барон Сашо Дончев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване