Thalloderma Shop
05/07/17 19:30
(http://www.klassa.bg/)

Утре на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, има условия и за градушки

 През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. През нощта и в сутрешните часове само в отделни райони, а по-късно през деня на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните – предимно между 18° и 23°. Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месец май. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен: преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 6°.
Във вторник застудяването ще продължи. Все още на много места ще има валежи, след обяд и преди полунощ придружени с гръмотевици. В сряда ще е сравнително студено, с променлива облачност, значителна преди обяд, на места ще има и слаби превалявания. В четвъртък вятърът ще придобие южна компонента и ще започне бързо и чувствително затопляне. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване