Thalloderma Shop
05/08/17 09:33
(http://www.klassa.bg/)

БСП внася предложенията на Манолова за ЧСИ-тата

 БСП ще внесе предложенията на омбудсмана Мая Манолова за промени в ГПК за ЧСИ-тата. Това заяви лидерът на червените Корнелия Нинова пред БНР. Тя обясни, че в предишния парламент БСП е работила по тези промени, но не е стигнало времето, за да ги довърши. „Просто тези своеволия да ти продават жилището три пъти по-евтино, да нямаш възможност да обжалваш оценки или действия на частните съдебни изпълнители, да нямаш никаква информация и право да се защитиш правата – това трябва да спре“, заяви лидерът на БСП.

Манолова предложи два варианта за поправки. Сред идеите е да се премахне призоваването чрез залепването на бележки по вратите, а длъжникът да има възможност да избира съдебен процес или бърза процедура. Кредиторът пък да посочи банкова сметка и длъжникът да си внася там парите, без да се занимава с частни съдебни изпълнители. Другата идея е таксите на ЧСИ-тата да бъдат намалени, а длъжникът да има право да участва в оценката на имуществото му, за да не може частният съдебен изпълнител да го продава на безценица, разкри тя.

Нинова обясни още, че следващият закон ще бъде този за храните, който ще защитава българските малки и средни производители. По повод обявеното от ГЕРБ, че ще внесат промени в изборното законодателство, с които да се въведе мажоритарна система, Нинова заяви, че БСП е против всички депутати да са мажоритарно избрани. „Ние сме за смесена мажоритарно пропорционална система. Ще си внесем и свой законопроект, който отговаря на нашата позиция“, каза Нинова.

Соцлидера увери, че другата седмица ще има среща с пловдивската организация на партията заради оставката на Георги Гергов от ИБ на червените.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване