Thalloderma Shop
05/09/17 14:28
(http://www.clubz.bg/)

Борисов назначи 10 зам.-министри, сред тях - бивши министри

Премиерът Бойко Борисов продължи днес с окомплектоването на втория елешон на изпълнителната власт и назначи нови 10 зам.-министри. Сред тях има и бивши министри. Такъв е примерът със Зорница Русинова, която бе министър на социалната политика във втората половина от краткия мандат на кабинета "Борисов 2". Сега тя ще замества новият социален министър Бисер Петков. Във същото ведомство е назначена и Росица Димитрова – досега директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Втората е номинация от "Обединените патриоти".

Вицепремиерката по еврофондовете в служебния кабинет "Герджиков" Малина Крумова, която бе част и от предишното управление на ГЕРБ, влиза в регионалното министерство като зам.-министър. Там втори заместник на новия министър Николай Нанков ще е Деница Николова, която заемаше същия пост и в периода 2014-2017 г. при Лиляна Павлова, става ясно още от съобщението на Министерския съвет.

В Министерството на околната среда заместниците също ще са двама -  Атанаска Николова, която бе в екипа на бившата министърка от ГЕРБ Ивилина Василева, както и бившият депутат от ВМРО в 40-ия парламент Николай Кънчев.

Досегашният шеф на "Холдинг БДЖ" Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията при Ивайло Московски. Засега втори заместник не е посочен.

В Министерството на икономиката отива Александър Манолев, който между 2015 и 2016 г. е бил заместник в Министерството на туризма, след което поема Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Заместник на Теменужка Петкова в енергетиката отново ще е Жечо Станков. 

Бившият парламентарен секретар на спортното министерство Ваня Колева става заместник на министър Красен Кралев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване