Thalloderma Shop
05/09/17 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Ол инклузива без шезлонг и чадър

 Ол инклузив пакетите не включват шезлонг и чадър. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред bTV.

По думите му наредбата, с която официално се въвежда понятието All Inclusive, изброява изчерпателно услугите, които задължително трябва да бъдат предоставени под тази формулировка и сред тях чадъри и шезлонги не фигурират. Ако въпреки това хотелиерът или туроператорът ви е обещал, че по време на лятната ви почивка ще имате възможност да ползвате безплатно шезлонг и чадър, той трябва да го изпълни. В противен случай имате право да предявите претенция.

„Хората са облъчвани с най-различни оферти от типа Ultra All Inclusive и т.н., но подобни легални дефиниции няма и е въпрос на интерпретация на тези, които ги предлагат“, категоричен бе Маргаритов.

Шефът на КЗП обърна внимание, че нерядко разочарованието на туристите идва от това, че очакванията им понякога са доста по-високи от реално полученото.

Маргаритов потвърди, че проверките във връзка с предстоящия летен сезон вече са започнали. Инспектират се първо обектите, в които миналата година са установени нарушения. Контролът ще продължи през целия летен сезон, като ще обхване и предлагането на алкохол в All Inclusive пакетите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване