Thalloderma Shop
05/09/17 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Тереза Мей: Граничния контрол между Франция и Великобритания може да се промени след парламентарните избори

 Британският министър-председател Тереза Мей загатна, че граничният контрол между Великобритания и Франция може да се промени след парламентарните избори на островите. Тя заяви, че очаква новото правителство да преговаря с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон относно споразумението „Ла Тукет“, което позволява на британските държавни служители да упражняват дейност във Франция, пише The Daily Express.

 

Миналата година Макрон предложи френското правителство да отмени споразумението, подписано през 2003 г., но по-късно заяви, че е готов да работи по подобряването му. По време на предизборен митинг в Лондон Тереза Мей посочи, че „ще бъде в най-голяма полза и за Великобритания, и за Франция, ако седнем и поговорим с г-н Макрон за това как системата е работила в полза и на Лондон, и в полза на Париж“. Споразумението позволява на служителите на британската миграционна служба да проверяват паспортите в град Кале, докато френските им колети да правят същото в Дувър. Споразумението обаче е често критикувано във Франция, че остава страната да се справя с големия брой мигранти, опитващи се да достигнат до Великобритания. 

 

 

 

Г-жа Мей също така загатна, че консерваторите ще обещаят да намалят миграцията до „десетки хиляди“. Тя добави, че нивата на миграцията влияят на обществените услуги и на нископлатените работници и е необходимо да се следват „устойчиви“ равнища на миграция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване