Thalloderma Shop
05/10/17 12:33
(http://www.clubz.bg/)

Каспаров: Путин е готов на всичко, само да не бъде преизбрана Меркел

путин и меркел

Владимир Путин си е поставил за цел да не допусне преизбирането на Ангела Меркел за канцлер на Германия на изборите през септември, уверен е Гари Каспаров. Бившият световен шампион по шахмат и сегашен отявлен опозиционер на властта в Кремъл е в Берлин и е дал интервю за в. "Билд".

"Путин на всяка цена се стреми да не допусне преизбиране на Меркел. Меркел е ключова фигура в Евросъюза и Путин добре знае - докато има Меркел, ще има и санкции", заявява Гари Каспаров.

И добавя:

"Путин ще направи всичко по силите си, за да бъде отслабена Меркел".

На руския президент не му трябват идеологии, а удобни партии, смята опозиционерът.

"На него са му удобни всякакви - дясната Марин льо Пен или левият Жан-Люк Меланшон във Франция, "Алтернатива за Германия" или "Левите" във ФРГ. Путин ще поддържа всяка партия, стига тя да е против Евросъюза", убеден е Каспаров.

Той обаче е настроен оптимистично, защото Путин вече загуби във Франция и Холандия, което означава, че може да загуби и в Германия. Но по никакъв начин не трябва да бъде подценяван руският президент, предупреждава шахматистът:

"Съветският съюз беше опасен, но Путин е по-опасен. Той се опитва да разруши демокрацията отвътре".

По мнението на Каспаров руският президент е отслабен във вътрешнополитически план.

"Той е с окървавени ръце и е притиснат до стената. И единственото, което има смисъл за него - това е запазването на властта. Той съкращава в момента социалните заплати и помощи. Всичко. Единственото, което не пипа са разходите за сигурност, за военните и пропагандата. Това е военен бюджет", коментира опозиционерът.

И докато на Путин не му се наложи да плати за действията си, той ще продължава в същия дух, завършва Каспаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване