Thalloderma Shop
05/10/17 11:38
(http://www.clubz.bg/)

Който купил - купил. Държавата спира изцяло приватизацията

Дялове и акции на държавни компании и техни дъщерни дружества няма да могат да бъдат продавани. Това бе решено на днешното заседание на правителството, което е възложило на Министерството на икономиката да подготви законопроект за забрана на продажбата им, съобщи ресорният министър Емил Караниколов. Доскоро той беше шеф на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. 

"Оттук нататък обособени части от имущества на държавни дружества ще бъдат продавани след решение на Народното събрание по предложение на Министерския съвет. Всички започнати процедури по приватизация на акции и дялове на държавните компании ще бъдат спрени веднага", обясни той.

Над 98% от дружествата, които не са били в забранителния списък към Закона за приватизация и следприватизационен контрол, са раздържавени. Най-ценните активи, които са стратегически за българската държава, отдавна са в забранителния списък.

Останалият пакет се предлага в последните три-четири години, но без никакъв интерес.

„Няма да продаваме, оттук нататък само ще развиваме дружествата, които са останали“, каза икономическият министър и посочи за пример Военнопромишления комплекс.

Като шеф на Агенцията по приватизация именно Караниколов подписа договора за приватизацията на 80% от "Бугартабак холдинг" от руската банка VTB Capital. Тази сделка, както и продажбата на ИПК "Родина" за 20 млн. лв. на Ирена Кръстева и сделката за Дипломатическия клуб - Бояна провокираха коментари, че Караниколов е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване