Thalloderma Shop
05/10/17 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Кранът за топлата вода помпа сметката за парно

 

Крадци на кабели оставиха централа „Люлин” на резервно електрозахранване

Абонатите в София, които ще останат без топлозахранване това лято през определени периоди от време да не ползват топлия кран на чешмата или душа, посъветваха от столичната „Топлофикация”.

Причината е, че водомерът за топлата вода ще продължава да върти, ако не сме го спрели, и това количество след това ще се включи в сметката на абоната. Можем да си позволим да въртим крана за топлата вода, само при положение, че цялата вътрешна инсталация на жилищната сграда е източена и абонатната станция е спряна, поясниха от столичното дружество. В този случай просто подаването на вода (независимо дали е подгрята или не) през абонатната към чешмите на апартаментите е преустановено.

Според запознати спирането на крана на топлия водомер е препоръчително, там където има монтиран бойлер, който ще се ползва, защото, най-малкото, има риск да захраните съседите си с вашата топла вода. От столичното дружество потвърдиха ангажимента си първият ремонт в ТР„Изток” да завърши по график и топлата вода да бъде пусната на 19 май.

Относно преминаването на топлоцентрала „Люлин” на резервно захранване, от „Топлофикация-София” казаха, че тя продължава да работи нормално. Рискът остава при прекъсване на втория кабел, подаващ ток към водогрейката. От нея получават топла вода районите на панелните комплекси „Люлин” и „Обеля”.

От ЧЕЗ поясниха за „Монитор”, че причината за прекъсването на основното захранване е предизвикан пожар от крадци в кабелна шахта между 2 подстанции на фирмата. От електроразпределителното дружество добавиха, че след потушаването на огъня аварийните екипи на ЧЕЗ са започнали да оглеждат пораженията.

Има вероятност да са повредени и други кабели, а не само тези захранващи с ток люлинската топлоцентрала. От ерепето не пожелаха да дадат по-подробна информация, защото има риск от нея да се възползват крадците на кабели.

Инцидентът е станал в 22,15 часа в понеделник на стотина метра от отоплителната централа. От пожара са засегнати два кабела 20kV. През 2016 г. заради кражби общо 336 хил. клиенти в Западна България останаха без ток за сумарното време от 475 часа, пресмятат от ЧЕЗ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване