Thalloderma Shop
05/10/17 11:18
(http://www.clubz.bg/)

Путин обсъди със съветниците си отношенията със САЩ

Путин свика Съвета за сигурност на Русия и обсъди с членовете му руско-американските отношения само няколко часа преди във Вашингтон външният министър Лавров да се срещне с президента Тръмп, съобщи ТАСС.

Както е известно през юли се подготвя среща между американския президент и руския му колега в рамките на форума Г20 в Хамбург. Те ще водят за първи път разговор на четири очи.

На съвещанието в Кремъл особено внимание е било поставено и върху възможността да се оформят зони за деескалация на войната в Сирия, за които бяха подписани споразумения на срещата в Астана между представители на Русия, Сирия, Турция и Иран.

Лавров вече е в столицата на САЩ. Той първо ще се срещне с колегата си Тилърсън, а после в Белия дом и с Доналд Тръмп. Програмата му е досущ същата каквато беше и на държавния секретар Рекс Тилърсън в Москва на 12 април. Тогава и двете страни обявиха, че не са постигнали нещо важно в размразяване на контактите си. Може би днешните срещи на Лавров ще донесат по-ведри новини.

Както самият той коментира вчера контактите между държавните глави на Русия и САЩ са без някакви изкуствени неща, а са конкретизирани върху възможното сближаване.

"Контактите са установени. Да, те не са много, контакти и разговори по телефона - вече три телефонни разговора между Путин и Тръмп. Те бяха много наситени, много конкретни, нямаше нищо изкуствено и с цел нашите отношения да се развиват в интерес на Русия и на САЩ и в интерес на целия свят", обяви Лавров.

При последния си разговор на 2 май двамата президенти обсъдиха освен двустранните отношения и личната си срещу в Хамбург, и перспективите за координация на действията си в борабта срещу тероризма в контекста на сирийската криза.

Очаква се Доналд Тръмп да приеме Сергей Лавров около 17,30 часа българско време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване