Thalloderma Shop
05/11/17 15:05
(http://www.clubz.bg/)

Действащият ВСС ще избере наследник на Георги Колев

Този състав на Висшия съдебен съвет ще избере новия председател на Върховния административен съд (ВАС) и това ще стане на 11 септември, пише "Правен свят". Това реши днес Пленумът на ВСС, като прие хронограма за процедурата.

Според приетото днес от мнозинството в съвета решение процедурата за избор на наследник на Георги Колев ще бъде открита на 25 май. На четири поредни заседания на Пленума на ВСС през юни ще се правят номинации.

Предложението изборът за негов наследник да е на 11 септември беше лично на Георги Колев. Тъй като законът позволява срокове "от-до", първоначално най-ранната възможна дата за провеждане на избора, предложена от Комисията по атестирането и конкурсите, беше 21 септември. Днес обаче Колев внесе предложение той да бъде изтеглен с 10 дни по-рано.

Според медии, това е потвърждение на упорития слух, че ВСС ще бърза да назначи свой човек на един от най-възловите постове в държавата за следващите 7 години. Според юриста и лидер на "Да, България" Христо Иванов, това е представляващият ВСС Димитър Узунов.

Според правния сайт "Де факто" обаче - самият Колев не стои зад подобна кандидатура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване