Thalloderma Shop
05/12/17 07:31
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп: ФБР не ме разследва

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е разследван от ФБР, а уволненият директор на агенцията Джеймс Коми е позоьор, който си прави автореклама.

В интервю за Ен Би Си Тръмп заяви, че лично е взел решението да уволни Коми.

Директорът на ФБР наблюдаваше разследването за евентуална намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ и таен сговор между членове на щаба на Тръмп и служители на Кремъл.

В първото си интервю след избухването на скандала Тръмп заяви, че е питал Коми дали го разследва.

"Попитах: "Ако е възможно, съобщете ми, аз разследван ли съм?" Той каза: "Вие не сте разследван", сподели президентът на САЩ.

По-нататък обаче той продължи:

"Той (Коми - б.р.) е самохвалко. Той е позьор. Във ФБР беше хаос. Канех се да уволня Коми, това беше мое решение. Щях да го уволня независимо от препоръките."

Тези думи вече поставят под съмнение официалното обяснение на Белия дом, че Тръмп е уволнил Коми по съвет на висши представители на Министерството на правосъдието, отбелязва Си Ен Ен.

Белият дом определи разследването на руската следа като "вероятно една от най-маловажните задачи", с които ФБР се занимава в момента. Временният шеф на агенцията Андрю Маккейб обаче опроверга това вчера, като изтъкна, че разследването е много важно.

Пред сенатската комисия той отхвърли и твърдението на Белия дом, че служителите на ФБР са загубили доверието си към Коми. Маккейб заяви, че не може да коментира дали е имало разговор между Коми и Тръмп, в който президентът е бил уверен, че не е разследван. Защото разследването продължавало.

Същевременно Тръмп нарече китайския президент Си Цзинпин "страхотен" в интервю за сп. "Икономист".

"Планирахме да се срещнем за 10 минути. И тези минути се превърнаха в три часа. Само ние двамата", каза американският лидер. Той прие китайския си колега в началото на април в имението си "Мар-а-Лаго" във Флорида.

 

Публикувана на 05/12/17 07:31 http://clubz.bg/53802-trymp_fbr_ne_me_razsledva

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване