Thalloderma Shop
05/13/17 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Руският крайцер „Варяг“ проведе съвместно учение с фрегата на сингапурския флот

 Гвардейският ракетен крайцер на руския Тихоокеански флот „Варяг“ е провел съвместно учение с фрегатата „Суприм“ на ВМС на Сингапур в акваторията на Южнокитайско море, предаде РИА Новости.
„В рамките на изпълняването на практическия етап на военноморското учение на страните от западнотихоокеанския морски симпозиум гвардейският ракетен крайцер „Варяг“ проведе съвместно учение по връзка и маневриране с фрегатата „Суприм“ от военноморските сили на Сингапур в южната част на Южнокитайско море“, заяви представителят на пресслужбата на Източния военен окръг по Тихоокеанския флот капитан втори ранг Владимир Матвеев. 
Далечното плаване на кораба „Варяг“ започна на 1 април и ще продължи повече от два месеца. По-рано моряците посетиха пристанище Пусан в Южна Корея, Манила във Филипините, Камран във Виетнам и Сатахип в Тайланд. Походът цели развитието на военноморското сътрудничество със страните от Азиатско-тихоокеанския регион. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване