Thalloderma Shop
05/13/17 18:43
(http://www.klassa.bg/)

Сираците християни измъчвани за вярата си в Северна Корея

 Сираците в Северна Корея са жестоко измъчвани, ако се открие, че са християни, а китайското правителство е съучастник в тези зверства, твърдят активисти за правата на човека и защитници на свободата за Северна Корея.
 
По време на среща в Джорджтаунския университет в САЩ в началото на май т.г. няколко защитници на човешките права представиха ужасяващи разкази на деца сираци от Северна Корея и на бежанци, живеещи в Китай, за да бъде привлечено вниманието към тежкото им положение.
 
Събитието беше част от Севернокорейската седмица на свободата, спонсорирана от North Korean Freedom Coalition, с организатори Isabella FoundationGeorgetown's Truth и Human Rights in North Korea.
 
Лим Хий-Джин от New Korea Women's Union разказа показателната история за 17 сирачета и отношението на севернокорейската диктатура към тях. Децата решили да избягат и да си направят дом под мост в Китай, но били арестувани и задържани в център за задържане в Китай, след което принудително върнати в Северна Корея. За три от 17-те сираци се разбрало, че са християни и те били изпратени в лагер за политически затворници, където били жестоко изтезавани, докато другите деца били изпратени в лагер за превъзпитаване. Лим добави, че такива истории са действителност дори в момента и призова хората да се молят за Северна Корея.
 
Сюзън Шолте, основател и президент на Defense Forum Foundation, която е един от организаторите на срещата в Джорджтаунския университет, отбеляза: "Няма причина Китай да продължава тази брутална нечовешка политика на търгуване със севернокорейските бежанци и сираците". Тя допълни, че кризата може да бъде решена веднага, ако китайското правителство спазва задълженията си по международните договори.
 
Жестокото преследване на християните в Северна Корея не е нещо ново. Open Door USA посочва тоталитарната държава като мястото с най-голямо потисничество на християните в света.
 
На въпрос защо севернокорейският режим смята, че християнството е особено заплашително, дотолкова, че да измъчва дори деца, Шолте обясни: "Режимът на Ким се утвърди, използвайки нещо от учението на християнската вяра", и добави, че Ким Ир Сен, първият от династията Ким, е признал силата на вярата, тъй като много от онези, които са се опълчили срещу японските окупатори са били християни и макар и малка част от населението са допринесли за движението за независимост в Корея. 
 
Но Ким Ир Сен "изопачил това за собствените си цели, издигайки себе си за Бог", каза още Шолте. "Ако сте християнин и вярвате в Бог (а не в диктатора), това е пряка заплаха за режима".
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване