Thalloderma Shop
05/14/17 06:33
(http://www.clubz.bg/)

Боил Банов: Ще спра с поздравленията заради реакцията за Криско

Боил Банов. Снимка БГНЕС

Министърът на културата Боил Банов обяви пред бТВ тази сутрин, че вероятно ще спре с поздравленията към артисти, за да не провокира повече „такива неща“. Преди дни рапърът Криско публикува във фейсбук полученото поздравление от министъра за рождения си ден. Това предизвика вълна от коментари – едни се възмутиха, че министърът легитимира изпълнител на нецензурни текстове, а други оцениха позитивно разкрепостеното мислене на Банов.

„Аз не слушам такава музика, не слушам Криско, не го познавам. Чувал съм го по телевизия и радио, но не съм му фен. Нямам отношение към него и този вид музика. Исках да либерализирам Министерството на културата през тези адреси, които досега са стандарт“, обясни Банов.

Министърът на културата коментира, че е много важно всеки един български артист да има възможност да бъде поздравен за празника си от министъра на културата.

„Държа да разкрепостя работата си в Министерството на културата. Всеки да усети, че макар и в малка степен държавата има отношение към него“.

Боил Банов каза още, че не е той този, който трябва да определя кое е добро и кое е лошо.

„Министерството на културата трябва да стигне до всеки артист, защото дълги години то работеше затворено в себе си“.

Банов изрази съжаление обаче, че коментарите около поздравлението за Криско са изместили „много ключови важни неща, а ние говорим за това“.

Министърът обяви, че има още законови начини за спасяването на „Двойната къща“ в центъра на София, на чието място собственикът й Киро Киров – Японеца иска да построи подземен паркинг.

Боил Банов коментира и въпроса за нова сграда на операта в Пловдив. Преди месец Вежди Рашидов, кметът Иван Тотев и бизнесменът Георги Гергов обявиха идея за строителство на нова опера на терен на „Международен панаир Пловдив“. След срещата в ЦУМ обаче Гергов се превърна в нежелан партньор и за опера вече никой не говори.

„Ще има опера в Пловдив. Със сигурност няма да стане с някакви сделки с частни имоти. Общината и държавата ще намерят друг модел“.

Министърът на културата изчисли, че не му достигат 95 милиона лева, „за да можем да покрием екзистенц-минимума и да можем да правим политики“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване