Thalloderma Shop
05/14/17 17:21
(http://www.clubz.bg/)

Обиждал ли е капитанът на "Лудогорец" съперник?

Бразилският футболист Ели Маркес обвини капитана на "Лудогорец" и националния отбор на България Светослав Дяков в расистки обиди, предаде БГНЕС.

Маркес, играл някога в елитните „Черно море“ и ЦСКА, твърди, че Дяков го наричал "мангал" и "маймуна". Това станало по време на мач между втория отбор на "Лудогорец" и "Оборище" от "Б" група. Дяков игра за "дубъла" на своя отбор поради наказание.

Капитанът на националите отговори чрез официалния сайт сна своя клуб.

"Изключително съм разочарован, че този изфабрикуван скандал бе тиражиран, без да ми бъде дадено правото на отговор, въпреки че винаги съм бил коректен към медиите и никога не съм отказвал интервюта и коментари в качеството ми на капитан на националния отбор и "Лудогорец". Силно съм притеснен, че моята личност се използва, за да бъде опетнено името на шесткратния шампион, чиято капитанска лента нося с гордост. Държа да подчертая, че никога не съм делил хората по цвета на тяхната кожа. Градя отношенията си с колегите според техните качества и характер, а не според тяхната националност", пише Дяков.

За мача с "Оборище" футболистът твърди, че имало 3-4 спречквания, които обаче били нормални за всяка среща. При адно от тях Маркес започнал да обижда и псува пръв, а след това се изкарал безобидна жертва.

"Обвиненията срещу мен в расизъм звучат нелепо. Аз съм капитан на отбор, който е изграден основно от чужденци, част от които сънародници на Ели Маркес", отбелязва Светослав Дяков.

Според българския футболист всичко това му прилича на целенасочена атака с неясна цел. Но тя няма да ме разколебае нито него, нито "Лудогорец”.

Публикувана на 05/14/17 17:21 http://clubz.bg/53886-obijdal_li_e_kapitanyt_na_ludogorec_sypernik

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване