Thalloderma Shop
05/16/17 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Дубай планира нов курорт за 1,7 млрд. долара

 Дубай планира строежа на туристически курорт за 6,3 млрд. дирхама (1,71 млрд. долара) върху два изкуствено създадени острова, които ще построи от двете страни на най-популярния си хотел Бурж ал-Араб, съобщава Ройтерс.

Това е последната част от плана на емирството, с който цели да привлича 20 млн. посетители годишно до 2020 г., когато Дубай ще бъде домакин на световното изложение.

На площ от 4 млн. кв.м Marsa Al Arab ще бъде изграден върху два острова – единият, посветен на забавления и семеeн туризъм, а другият ще включва луксозни вили и частно пристанище, съобщи държавната информационна агенция WAM в понеделник.

Дубай вече е един от най-посещаваните градове в света, макар че хотелите му, търговските центрове и държавната авиолиния Emirates понасят вреди от силния щатски долар, който направи емирството по-скъпо за много чуждестранни посетители. Обединените арабски емирства са обвързали дирхама си към курса на долара.

Около 4,6 млн. туристи са посетили Дубай през първото тримесечие, което е с 11% повече спрямо същия период на миналата година, сочат данни на дубайската туристическа агенция.

Marsa Al Arab ще включва 140 вили, яхтено пристанище и воден парк, както и театър с капацитет от 1700 места за домакинството на Cirque du Soleil, съобщава местната медия. Работата по проекта ще започне през юни и ще приключи в края на 2020 г., казва WAM.

Агенцията не уточнява как ще бъде финансиран проектът.

Marsa Al Arab ще увеличи плажовете по бреговата линия на емирството с 2,2 км, съобщава агенцията.

Най-известният изкуствен остров на Дубай Palm Jumeriah е дом на няколко хотела, вили и апартаменти. Други острови, които емирството планира обаче, или са в застой, или проектът им е намален след дълговата криза от 2009 г.


По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване