Thalloderma Shop
05/16/17 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Уран във водата на още 5 села около Димитровград

 В още пет села от община Димитровград са открити превишени стойности на съдържание на естествен уран във водата, съобщи в Хасково главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Със заповед на РЗИ Хасково за Скобелево, Крум, Ябълково, Сталево и Бодрово ще се ограничи ползването на вода за пиене и готвене, до изчисляване на индикативната доза. Още в събота това беше направено и за село Върбица.

Кметът на община Димитровград Иво Димов вече предприема мерки за осигуряване на питейна вода на населението от посочените населени места.

Водата, в изключените от системата на водоподаване в Хасково 14 кладенеца, ще бъде източена. От тях ще се вземат нови допълнителни проби, за да се направят нови изследвания и да се установи могат ли да се ползват тези водоизточници. Това стана ясно след изнесено заседание в Хасково на времената парламентарна комисия за радиоктивността на питейната вода в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване