Thalloderma Shop
05/17/17 07:11
(http://www.clubz.bg/)

Тръмп лично поискал от шефа на ФБР да спре разследването за руската връзка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал ФБР да прекрати разследването на бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин и призовал бившия шеф на Бюрото Джеймс Коми вместо да това да разследва журналисти за изтичане на информация. Това твърдят сътрудници на Коми, които твърдят, че са виждали лични записки, които той нахвърлял след разговора си с президента. Това съобщава вестник „Вашингтон пост“.

Според записките след среща на Коми и Тръмп през февруари, президентът поставил въпроса за разследването на Флин от контраразузнаването и призовал Коми да го прекрати след оставката на съветника по национална сигурност.

Разговорът между Тръмп и Коми се е състоял след заседание по националната сигурност. Президентът поискал да говорят насаме и другите напуснали стаята, твърдят сътрудниците на Коми. Те са поискали от „Вашингтон пост“ да останат анонимни, защото нямат право да разкриват вътрешни разговори.

"Надявам се да можеш да го оставиш“, казал Тръмп.

Записките от срещата били две страници и много подробни, твърдят сътрудниците.

Този случай повдига отново въпроса дали Тръмп е нарушил някои правни норми като е притискал ФБР да прекрати разследването, коментира изданието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване