Thalloderma Shop
05/18/17 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Борис Джонсън се извини заради това, че е обсъждал алкохола в сикхки храм

 Британският външен министър Борис Джонсън се извини за това, че е предизвикал реакцията на богомолците в сикхски храм, обсъждайки в него желанието си да увеличи търговията с уиски, явно без да се сети, че алкохолът е забранен според тази източна религия, пише The Guardian.
Министърът бе на посещение в сикхския храм „Шри Гуру Нанак Пракаш Сингх Сабха“ в град Бристол, с цел привличане на местната сикхска общност към неговата Консервативна партия преди парламентарните избори в страната на 8 юни. 
„Има мито от 150% в Индия върху вноса на шотландско уиски. Представете си какво ще направим при споразумение за свободна търговия с Индия“, посочи министърът. Думите му провокираха гневна реакция сред зрителите, като местна жена бе особено гласна в критиката си: „Как смееш да говориш за алкохол в сикхски храм. Говориш за алкохол в сикхски храм, което е абсолютно грешно“. 
„Съжалявам, ако смятате, че алкохолът е нещо лошо. Разбирам гледната ви точка. Но това не е гледната точка на всяка религия“, отговори бившият кмет на Лондон . „Смятам, че трябва да приемем, че уискито е голям бизнес и, че свободната търговия с Индия ще е от полза“, добави той. В отговор от тълпата му посочиха, че ако е направил подобен коментар в Индия „той е нямало да излезе жив от храма“. 
Генералният секретар на Федерацията на сикхите във Великобритания Бхай Нариндержит Сингх заяви, че „никой политик със всичкия си не би говорил в наш храм за търговско споразумение, включващо и алкохол“. Той добави, че Джонсън е трябвало да знае това, предвид, че съпругата му Марина Уийлър е полу-сикх. „В крайна сметка Борис Джонсън е външен министър и тъщата му е сикх“ добави Сингх. 

Превод и редакция: Виктор Турмаков

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване