Thalloderma Shop
05/18/17 15:22
(http://www.clubz.bg/)

Каракачанов: ДПС клати правителството с мръснишки номера

Парламент Красимир Каракачанов, Консултации Изборен кодекс 26042016 1

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес защити своя служител Иво Анронов, който се наложи да подаде оставка, след като в интернет бяха разпространени негови снимки да имитира нацистки поздрав.

Според министъра това е провокация, с която опозицията иска да спечели политически дивиденти и да дестабилизира правителството. Междувременно се разбра, че Антонов е влязъл в болница, защото се е почувствал зле вследствие на скандала.

"Категорично е атака, направил съм проверки - от ДПС. Нека да го отрекат", каза Каракачанов пред български журналисти в главната квартира на НАТО. "Това е атака директно от ДПС, която предизвиква криза в един служител от 18 години в министерството на отбраната - при всички атестации, които е получавал - отличен държавен служител".

"Аз разбирам политически атаки, разбирам политически игри, но да стигнеш дотам, че да вкараш човек в болница, това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират", добави той. "За съжаление в България нравите са такива. Някои хора смятат, че с  цената на всичко трябва да клатят управляващата коалиция и трябва да доведат до криза в управляващата коалиция. Няма да успеят, отсега ви казвам, защото ние няма да се поддадем на техните провокации".

Каракачанов призна, че "не е редно да има такива снимки". Те са отпреди десет години, преди три години пак е бил повдиган въпрос за тях. Министърът подчерта, че въпросният служител не е назначен от него и не е част от неговия политически екип, защото работи в министерството от 18 години.

"За нещо преди 10 години да търсиш подобни политически дивиденти аз не го разбирам", каза той.

По повод искането на ДПС за оставка на вицепремиера Валери Симеонов Каракачанов коментира, че "това е работата" на опозицията в лицето на БСП и ДПС, но добави, че неговата партия, искайки оставки на предишни правителства не си е служила с подобни "мръснишки номера".

"Трябва да има някакъв човешки морал. Задам въпрос: Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този човек", каза той. "Аз няма да си позволя да стана убиец и по телефона да разписвам заповеди за уволнение, защото ДПС решили да си правят експерименти с нас.

"Не съм казал, че това (снимката - б.р.) не е проблем, но можете ли да кажете, че една такава снимка, направена преди 10 години, има политически характер?" , каза Каракачанов.

Очаквайте подробности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване