Thalloderma Shop
05/19/17 07:11
(http://www.clubz.bg/)

Зрелостниците пиша за "Албена" на Йордан Йовков (обновена)

Днес учениците в последния 12-и клас се явяват на матурата по български език и литература. В третата част зрелостниците трябва да пишат за разказа "Албена" на Йордан Йовков.

За пръв път тази година изпитът ще се провежда на три модула, което според МОН ще ограничи преписването. Той ще продължи 4 часа, първият модул е тест, вторият съдържа 10 отворени въпроса, а последният е писане на интерпретативен текст или есе.

Други мерки срещу номерата на студентите включват 4049 камери в училищата, както и общо 13 500 квестори.

52 553-ма зрелостници ще бъдат изпитвани днес. Резултатите от матурата са ключови както за кандидатстването във ВУЗ, така и като обща индикация за нивото на образованието в страната.

Учениците влизат само с лична карта и трябва да представят служебна бележка за изпитната зала. Излизането от залата е разрешено след приключване и предаване на работата, ако модулът трае до 90 минути. Ако продължава повече, както е третият модул, ученикът може да отиде до тоалетна, след като изминат поне 90 минути от изпита.

Днес се провежда и външното оценяване за ученици след 7-ми клас, което започна от 10 ч. За по-малките ученици от МОН милостиво са приготвили два модула - тест и преразказ на текст, като изпитът е 2 часа и половина. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване