Thalloderma Shop
05/19/17 05:27
(http://www.clubz.bg/)

Цацаров: Какво е самочувствието на хора, които не могат да си скрият греховете, да съдят мен

ПОЛИТИКА Сотир Цацаров 23012016 5

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да съдят другите."

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред БНТ в първото си тв интервю след скандала ЦУМ-гейт. 

Цацаров повтори известните си тези, които вече е развивал на заседание на ВСС, както и се впусна в контраатака срещу Лозан Панов и Калин Калпакчиев.

"Грешно е да се срещнеш в ЦУМ, но да посетиш една от най-известните адвокатски кантори не е грешно. Или един член на Висшия съдебен съвет, който пише писма, да се среща с лидер на политическа партия", каза той, като после отказа подробности, защото нямало да слиза до нивото на "тези хора".

Неговото обяснение за срещата в ЦУМ:

"Срещата не е тайна. Беше в ЦУМ. Не виждам нищо нередно да се видя с хора, с които отивам с ясното съзнание, че няма да дискутирам нещо нередно. Както и направих. Не съм отишъл на тайно място, не съм отишъл да се крия, не съм отишъл по нощите. Някой ще ми каже, че нямам право на лични срещи? Не. Ще се откажа от лични срещи? Не. Бях с охрана от НСО, както съм денонощно с охрана от НСО.

Главният прокукор каза още, че може би и той е трябвало да пусне "един клип в Youtube". 

"Срещата не е с обвиняеми лица, каквото и да е отношението ми към Сашо Дончев, той не е обвиняем, както и Георги Гергов".

Според Цацаров, "стигна се до едно положение, в което нещата се преекспонираха".

Той отказа детайли какво се е говорили на срещата с Дончев и Гергов, не трябвало да очакваме да разкрие "битовите подробности".

Но заклейми поведението на своите критици:

"Какво е самочувствието на тези хора да съдят мен? Не могат хора, които не могат да скрият собствените си грехове, да съдят другите."

И накрая заключи:

"Върховен съд и съдии ще има и след Лозан Панов. Прокуратура ще има и след Сотир Цацаров."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване