Thalloderma Shop
05/21/17 08:06
(http://www.clubz.bg/)

Румен Радев: Стенограмата не отговаря на въпроса кой окраде КТБ

Стенограмата от политическите консултации при президента Росен Плевнелиев за КТБ няма да даде отговор "кой откраде КТБ" и какво се е случило с банката. Стенограмата няма юридическа стойност, но има обществена стойност и аз ще настоявам тя да стане публична.

Това заяви държавният глава Румен Радев в предаването "Неделя 150" на БНР в интервю по повод 100-те дни от началото на мандата му. Той обаче обяви, че не е искал в никакъв случай стенограмата да се обявява в предизборна ситуация или в момент на съставяне на правителство.

Президентът обяви, че след като административният съд реши, че в документа от срещата на "Дондуков" 2 няма "професионална тайна", което да пречи на публикуването й, той самият е поискал становище от управителя на БНБ по случая. На 18 май Радев е изпратил и 21 препоръчани писма до всички участници в разговорите за КТБ с молба до 26 май да отговорят дават ли съгласие участието им да бъде огласено.

"До 26 май очаквам отговори, ако не дойде такъв - това ще се смята за мълчаливо съгласие. Има един политик, който още на следващия ден дойде и положи подпис, че е дава сътласие. Призовавам и останалите", каза още Румен Радев.

Президентът обясни, че според него има няколко проблема, които трябва да се решат преди оповестяването на стенограмата и един от тях е това политиците и хората, които идват на "Дондуков" 2 оттук нататък да са спокойни за разговорите, които се водят там. 

"Един от проблемите е засягането на интересите на трети лица, това са действащи политици, това е един етичен проблем за доверието в президентската институция. Недопустимо е човек, който влиза в президенството да се притеснява да говори", обясни Радев. 

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване