Thalloderma Shop
05/22/17 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Биткойн продължава да покорява нови рекорди над 2100 долара

 Биткойн продължава да поскъпва и в понеделник покори пореден рекорд над 2 100 долара заради положителните нагласи за бъдещето на криптовалутата, съобщава Investing.com.

 

Биткойн достигна връх по време на сесията на ниво 2 105 долара на базираната в Ню Йорк борса itBit exchange.

Към 16:50 часа българско време биткойн поскъпва с 6,41% до 2 126 долара. 

От началото на годината дигиталната валута удвои цената си, а стойността на биткойните в обращение е малко над 37,5 млрд. долара.


Ledger Holdings, компанията майка на борсата за биткойн опции LedgerX, заяви, че в понеделник е финализирала сделка за финансиране на стойност 11,4 млн. долара от страна на Miami International Holdings и китайската компания Huiyin Blockchain Venture Investments.


Финансирането подкрепя плановете на LedgerX да управляват регулирана борса и клирингова къща за биткойн и други дигитални валути.


LedgerX очаква регулаторно одобрение от страна на Комисията по търговия със суровинни фючърси, за да управлява първата регулирана борса и клиринг къща за биткойн опции.


Опцията е договор, който дава право на купувача, но не и задължението, да купи или продаде даден актив на дадена цена и с определен падеж. От другата страна продавачът е длъжен да изпълни задълженията си по опцията, ако купувачът го изиска, за което получава премия.  


По статията работиха: Радина Колева, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване