Thalloderma Shop
05/22/17 07:05
(http://www.clubz.bg/)

Официално: Путин при Макрон в Париж на 29 май

Руският президент Владимир Путин ще посети Париж на 29 май и ще се срещне с френския си колега Еманюел Макрон.

Новината съобщи първи руският вестник "Ведомости".

От френска страна първо нямаше никакъв коментар. От Кремъл нито потвърдиха, нито отрекоха.

Следобед и от Париж, и от Москва потвърдиха за визитата, която не бе предварително планирана

Двамата президенти ще обсъдят двустранните отношения във всички сфери, както и кризите в Сирия и Украйна и начините за тяхното решаване.

Отделно Путин и Макрон ще открият изложба в двореца "Голям Трианон" във Версайския парк. Поводът е навършването на 300 години от визитата във Франция на първия руски император и установяването на дипломатически отношения между двете страни. Експозицията ще продължи до края на септември.

Горе-долу по същото време, когато Путин ще бъде във Франция, американският президент Доналд Тръмп ще участва в среща на върха на НАТО недалеч оттам - в Брюксел, продължава "Комерсант". В действителност американският лидер ще бъде в белгийската столица на 24 и 25 май за срещата на НАТО.

По-рано източници на "Комерсант" в Москва и Вашингтон съобщиха, че официални лица от двете страни обсъдили възможността Путин и Тръмп да се срещнат по време на европейската обиколка на президента на САЩ. Те дори посочиха като примерна дата 28 май. В крайна сметка обаче официално бе заявено, че лидерите на двете свръхсили ще се запознаят през юли на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. 

Запитан от "Комерсант" може ли да има промяна в програмите на двамата президенти с оглед посещението на Путин във Франция, Държавният департамент на САЩ засега не дава отговор.

По време на предизборната си кампания във Франция Макрон зае предпазлива позиция спрямо Русия и предпочете да акцентира върху европейските и евроатлантическите ангажименти на Париж, припомня вестникът.

Всъщност Макрон бе единственият кандидат-президент, който открито се противопостави на политиката на Москва към Европа. От щаба на неговата  партия неколкократно обвиниха Кремъл в хакерски атаки. Руски банки финансираха с милиони евро крайнодесния Национален фронт на Марин льо Пен, която стигна до втория тур.

Публикувана на 05/22/17 07:05 http://clubz.bg/54187-oficialno_putin_pri_makron_v_parij_na_29_maj

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване