05/23/17 11:04
(http://www.clubz.bg/)

Арестуваха 23-годишен мъж за атентата в Манчестър

23-годишен мъж е арестуван заради снощния атентат в Манчестър, предаде Би Би Си.

Това стана часове, след като самоубиец се взриви в зала "Манчестър Арена". Загинаха 22-ма души, а 60 са ранени. Нападението стана в края на концерта на американската певица Ариана Гранде.

Повече подробности засега не се съобщават.

Днес по обед пък търговският център "Арндейл" в Манчестър бе евакуиран, предаде Ройтерс. Свидетели съобщиха, че са чули силен гърмеж. Хората на тълпи хукнаха да се спасяват от търговския комплекс "Арндейл". Фотограф на Ройтерс съобщи, че отвътре излизат уплашени хора и се държат за ръцете.

Засега от местната полиция на коментират пред Ройтерс какво е станало в "Арндейл".

Британската премиерка Тереза Мей заяви, че самоличността на атентатора вероятно е известна на полицията. Засега обаче Скотланд ярд не може да потвърди 100 процента идентичността на терориста.

Тереза Мей

Според полицията в града атентаторът е бил сам.

Тереза Мей говори, след като ръководи среща на спецчастите "Кобра".

"Нашите мисли и молитви са със семействата и близките на пострадалите. Хората в Манчестър паднаха жертва на ужасна терористична атака. Това е най-тежкото нападение някога в Манчестър и най-тежкото в Северна Англия", каза Мей.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване