05/23/17 05:06
(http://www.clubz.bg/)

Борисов: Нашите мисли са с мъката и ужаса на народа ви

Премиерът Борисов изразява съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт в Манчестър, съобщават от правителството.

Министър-председателят Бойко Борисов изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите от терористичния акт, извършен снощи в Манчестър.

„Вярвам, че с общите усилия на британските органи в сътрудничество с  правителствата на съюзническите и партньорски държави ще бъдат разкрити извършителите на този чудовищен акт и те ще понесат заслуженото си наказание“, пише Борисов в съболезнователния адрес до британския премиер Тереза Мей.

Българският министър-председател пожелава успех в усилията на компетентните органи на Обединеното кралство в тази трудна ситуация.

„Нашите мисли са с мъката и ужаса, изживяван в този момент от народа на Обединеното кралство“, посочва премиерът Бойко Борисов.

Външният министър Екатерина Захариева написа:

"Осъждам категорично подбудителите, организаторите и извършителите на терористичния акт в английския град Манчестър. За мен е недопустимо да бъде използвана каквато и да е форма на насилие, като инструмент за постигане на политически, икономически или идеологически цели. Съдействаме на британските власти с необходимата им информация за разкриването на извършителите и наказването на виновниците.

Към момента посолството ни в Лондон няма данни за пострадали българи, но продължаваме да работим активно с нашите граждани и властите на Острова чрез щаба за извънредни ситуации, задействан в мисията ни.

Поднасям дълбоките си съболезнования на всички жертви на терористичното нападение, както и на техните близки. Скърбя заедно с британския народ и вярвам, че терористите ще получат справедливост, за да получат и душите на жертвите покой."

Тази сутрин в 8:00 е събран Националният оперативен щаб, който се ръководи от министъра на вътрешните работи, каза по БТВ Красимир Каракачанов. Щабът е регламентиран от Закона за портиводействие на тероризма, който България прие миналата година.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване