05/23/17 19:23
(http://www.klassa.bg/)

Почина третият Джеймс Бонд - сър Роджър Мур

 89-годишният Мур се е лекувал от рак в Швейцарска клиника. "С тежко сърце трябва да съобщим, че нашият обичан баща, сър Роджър Мур, почина днес в Швейцария след кратка, но смела битка с рака", се казва в съобщение на семейството.
Мур е първият актьор изиграл Джеймс Бонд в седем от филмите за британския агент в периода от 1973 до 1985 г. - повече от колкото е играл Шон Конъри. Между тях са „Живей, а другите да умрат“, „Мъжът със златния пистолет", „Муунрейкър“, „Октопуси“ и „Изглед към долината на смъртта“. 
Роджър Мур е носител на много награди, сред които „Сатурн“, „Златен глобус“ в категорията "Любим актьор" и „Златна камера“. През 2007 г. той получава звезда на Холивудската алея на славата. Роджър Мур е командор на Британската империя от 1999 г. и рицар-командор на Британската империя от 2003 г. заради приноса му към благотворителността.
Мур се е женил 4 пъти, като последната му съпруга от 2002 е датско-шведската милиардерка Кики Холструп. Актьорът има три деца и 4 внучета. През миналата година също от рак и само на 47 години почина и дъщерята на Кики Холструп Кристина Кнудсен.segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване