05/23/17 05:25
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова стана „Доктор хонорис кауза” на Военната академия

 Кметът на София Йорданка Фандъкова бе наградена с диплом „Доктор хонорис кауза" на Военна академия на „Г. С. Раковски". На събитието присъства Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов. Отличието й бе връчено от ген. майор Груди Ангелов, началник на Военна академия „Г.С. Раковски".

„Благодаря за честта. С Военната академия в годините изградихме истинско партньорство, в основата на което са две изключително важни каузи. Първата е родолюбието и патриотизма. Втората е използването на целия научен потенциал на академията за решаване на въпросите за сигурността и превенцията на кризи”, каза кметът Фандъкова. Тя припомни, че заедно са отворили парка на учебното заведение за граждани и е вдигнат паметник на Васил Левски в двора на академията. „Работим за изграждането на параклис - мавзолей за почит на загиналите български войни в Първата световна война. Идеята е на ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и на г-н Красимир Узунов, с които ни свързва каузата да пазим героичната ни история”, съобщи още кметът. Та изрази надежда, че ще се разгледа и предложението на Столична община да се отвори за граждани и парка на резиденция „Лозенец“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване