05/25/17 06:34
(http://www.clubz.bg/)

Арестуваните за атентата в Манчестър вече са 8

Още двама са задържани от британската полиция във връзка с атентата в Манчестър тази сутрин, съобщи Ройтерс. 

Единият е задържан при обиск в предградието Уитингтън, а друг - в околностите на града. Жената, задържана вчера в квартала "Блекли", е била освободена без да й бъдат повдигнати обвинения.

С това арестуваните за атаката в понеделник стават 8. 21 души загинаха, след като 22-годишният Салман Абеди се взриви на концерт на американската поп-звезда Ариана Гранде в английския град. Той е част от терористична мрежа, смятат британските власти. Часове след атаката отговорност поеха от "Даеш".

Акциите на полицията в града продължават. По-рано тази сутрин те извършиха контролирата експлозия при обиск в квартала "Мос сайд".

Днес премиерката на Великобритания Тереза Мей ще проведе заседание на комитета за извънредни ситуации "Кобра". А по-късно ще присъства на срещата на върха на НАТО, където ще разговаря с Доналд Тръмп за изтеклите в "Ню Йорк Таймс" съдебномедицински снимки от атентата. Британските сили на реда смятат, че течът е от американските им колеги, а не от Белия дом, но според местните медии Мей вероятно ще има тежък разговор с американския президент. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване