05/26/17 05:47
(http://www.clubz.bg/)

МВР и ДАНС арестуваха гранични полицаи за трафик на мигранти

При акция на МВР и ДАНС, под наблюдението на Специализираната прокуратура, е разбита група за трафик на хора. Сред задържаните има и граничен полицай, който работи на "Летище София", откъдето и е минавал трафикът.

Това съобщи "Нова телевизия", а главният секретар на МВР Маринов потвърди новината пред БНТ. Операцията се е провела късно снощи на централния бул. "Александър Стамболийски".

Маринов заяви, че освен граничен полицай, е арестуван и организаторът на групата за трафик на мигранти, който е чужденец. Маринов не изключи да бъдат задържани и още служители на МВР.

"Такъв канал за трафик на хората през летището няма как мине без помощта на гранични полицаи", каза Маринов.

Арестуваният униформен служител е бил сред основните лица в престъпната група. Тя е действала от няколко месеца. Това е първата акция за разбиване на канал за трафик на мигранти през летището. В момента се извършват проверки на различни адреси.

По-късно вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че е арестуван и втори униформен за участие в групата. Той също е работил на Летище София. 

„Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени. При обиските е намерена голяма сума пари, обиски се правят и в момента“, посочи министърът.

Операцията се ръководи от Специализираната прокуратура, включени са и експерти от ДАНС, СДВР и вътрешния отдел на МВР.

Очаква се по-късно днес от МВР да дадат пресконференция с подробности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване