05/29/17 19:37
(http://www.clubz.bg/)

"Славия" остава в Първа лига

"Славия" оцеля в Първа лига. В решителен плейоф за оставане в групата "белите" сразиха с 5:2 "Нефтохимик" на стадион "Васил Левски". "Шейховете" продължават битката - те ще спорят с третия във Втора лига "Витоша" (Бистрица).

Двубоят е в петък на неутрален терен.

"Белите", които спечелиха и в Бургас - с 1:0, започнаха вихрено и още до 16-ата минута поведоха с 3:0 с голове на Сердер Сердеров, автогол на Георги Хашев и Ивайло Димитров.

В 57-ата Хашев вкара и в другата врата, но още в 64-ата Димитров върна аванса на домакините. В 72-ата Стефан Велев покачи на 5:1. Мариян Огнянов бе точен за крайното 5:2 малко преди края.

В другия плейоф на опашкарите в Първа лига "Монтана" разби "Локомотив" (Горна Оряховица) с 3:0 като гост и с общ резултат 4:1 изхвърли "железничарите" от елита. В събота монтанци излизат срещу "Септември" във втория бараж.

И тук имаше бърза развръзка в началото на срещата. Атанас Илиев откри в 10-ата минута, а в 19-ата Даниел Генов удвои. Отново Илиев направи резултата класически в 49-ата.

Така "Монтана" получи още един шанс, но ще има трудна задача срещу силния тим на "Септември". А "Локомотив" поднесе горчива чаша на съгражданите си навръх празника на града.

Публикувана на 05/29/17 19:37 http://clubz.bg/54486-slaviq_ostava_v_pyrva_liga

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване