05/30/17 06:06
(http://www.klassa.bg/)

Напука се асфалтът на Руски паметник

 Асфалтът на Руски паметник се е напукал по-малко от 2 години след като на кръстовището бе извършен основен ремонт. За проблема алармират от Обществен релсов път.  Според експерти на организацията същият проблем може да се появи и при реконструкцията на столичния бул. "Дондуков". За него също бе решено да има смесена настилка. Там, където са релсите за трамвая, да остане паваж, а лентите за автомобилите да са с асфалт. Граждани са сигнализирали, че същият е казусът с асфалта на бул. „Цар Борис III“ между Околовръстния път и кв. Княжево, като там отново частта с асфалт е напукан на много места. Множество граждани и организации застанаха категорично за запазването на паважа по "Дондуков" в участъка между бул. "В. Левски" и Министерски съвет.

От Обществен релсов път настояват Министерството на културата в лицето на новия министър Боил Банов да обяви паветата в София едновременно за обект на движимото и недвижимо културно наследство и всички улици, по които има павета, те да бъдат запазени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване