05/30/17 12:20
(http://www.clubz.bg/)

Нинова за КСНС: Не бяха обсъждани вътрешните заплахи за страната

Корнелния Нинова. Снимка Веселин Боришев

Имам резерви, не бяха обсъждани вътрешните заплахи за сигурността, обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова за днешния Консултативен съвет за национална сигурност при президента Радев.

"Освен външните заплахи има и вътрешни, като контрабанда, битова престъпност, липса на образование. Днешните министри не споменаха и дума по тези въпроси, нямаше и доклади, което за мен е пропуск. Поставих този проблем вътре и получихме уверението, че на следващия консултативен съвет ще бъде поставен този въпрос", каза тя пред журналисти след продължилото 3 часа заседание.

Нинова отбеляза, че макар всички да са били на едно мнение за заплатите и състава на МВР - че трябва да се увеличат - финансовият министър Горанов разкрил, че не се предвижда актуализация на бюджета до края на годината и увеличение на средствата. И добави, че увеличено финансиране според нея е нужно и в Министерството на отбраната.

Тя коментира и плановете за модернизация на армията, като отбеляза, че поведението на третия кабинет на Борисов е нелогично.

"Ако си спомняте в миналия парламент модернизациите бяха приети, а ние бяхме против. Изведнъж правителството става против тази модернизация. Не получих ясно обяснение от Борисов, но най-вероятно ще поискат програма за разсрочване на времето години напред за изплащане", допълни лидерката на столетницата.

Нинова добави и че президентът Радев отново я е уверил, че стенограмата от заседанието за КТБ ще бъде разсекретена - не частично, а напълно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване